Aranycsillag Jógaklub
Menü
 
Jóga
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2010-01-04
 
Kapcsolat

Az Anaya foglalkozásai Budapest 23. Pistahegyi út 15/a és Bp.8. Kiss J. u. 4. Himalájai Központ

kornhoffer.tunde@hotmail.hu

☎  06 20 264 84 49

 

 

Anaya nőijóga: Isten velünk van! Nőknek, kismamáknak, gyermekeknek egyedi gyakorlatokkal kedveskedünk. 

Női jóga a hatha jóga alapjaira épülő, speciális módszer, a női test és lélek egész-ségének megőrzésért. Foglalkozásaink fókuszában:

Medencealapi izmok, záróizmok erősítése a jóga évezredes ászanáival, női testrészek szimbolikája, lelki jelentéstartalmának megismerése, relaxáció női pozicióban.

 
Jógaéletmód
Jógaéletmód : csoda csokis sütik és egyéb édességek

csoda csokis sütik és egyéb édességek

  2012.05.15. 12:40

Kisa Judit receptjei, teljes értékű alapanyagokból


 Sós palacsinta tepsiben sütve

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg finom liszt, 2 dl víz, 2 dl tej, 1 teáskanál só, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt

Egy nagy tepsit jól kikenünk olajjal, de még jobb vajjal! A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra, s 3-4 percre betoljuk a tepsit, hogy átmelegedjen. A tojásokat összekeverjük a lisztekkel, vízzel, tejjel, sóval, petrezselyemmel. Beleöntjük a masszát az előmelegített tepsibe.12 perc sütés kivesszük, rászórjuk a sajtot és feltekerjük, mint a piskótát. A megolvadó sajt összeragasztja a tésztát.
Ötlet. Kiváló levesekbe, krémlevesekbe (vékony szeletekre vágva) és saláta mellé, önálló ételként.

Zabpelyhes keksz

 

 

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely

25 dkg tönkölylszt, teljes kiőrlésű

2 kávéskanál őrölt fahéj

5 evőkanál barnacukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

20 dkg vaj

4 evőkanál méz

némi tej - ha szükséges (én kb. 2 evőkanálnyit tettem bele)

mazsola vagy bármi más aszalt gyümölcs – ez el is maradhat

 

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra melegítjük. Közben az alapanyagokból jól formázható tésztát gyúrunk.

A tésztából kis golyókat formázunk, s azokat egymástól kb. 3-4 cm távolságra elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, szép sorban. Majd lelapogatjuk őket a kezünkkel, hogy 2-3 mm vastag korongokat kapjunk (ha vékonyabb, akkor ropogósabb lesz, ha vastagabb, akkor lágyabb. Ki hogy szereti…).

 

Kb. 12-13 perc alatt sül meg. A tepsiben hagyjuk hűlni – langyosan már szépen kiszedhető.

A varázslatos kenyér ropi
Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg dara, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 15 dkg lenmag vagy szezámmag, 3 csapott teáskanál só, 5 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2,5 dkg élesztő
A lisztet, a darát, a köményt és a lenmagot tálba szórjuk, megsózzuk, az olajjal elmorzsoljuk. Ezután beleöntjük a fél deci vízben feloldott élesztőt, majd még 3 deci langyos vizet adunk hozzá, és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 20 perc kelesztés után átdagasztjuk, és nagyobb dió nagyságú gömböket formázunk a masszából. Ezekből a gombócokból 20-25 centis rudakat sodrunk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 15-20 perc pihentetés után, 230°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt pirosra sütjük. Csiri bi, csiri bá, íme a végeredmény.
megsültek. kisa judit.jpg
kisülve :-)
Ha van kedved velem sütögetni vagy beszélgetni akkor az alábbi elérhetőségeimen elérhetsz.
mobil: 06 703216618
weboldal:
szakmai blog:
facebook oldal:
 
Csoda-csokis
Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 5 evőkanál méz, ½ mokkáskanál vanília őrlemény, 1 dl tejszín, 14 dkg teljes őrlésű liszt, 14 dkg durvára őrölt dió (mandula, mogyoró)
A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a mézzel és a vanília őrleménnyel, a tejszínnel, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég. A tepsit kibéleljük sütőpapírral -vagy alaposan kivajazzuk, beleöntjük a masszát, és sütőbe téve 20 perc alatt készre sütjük.
Ha frissen vágunk bele, eléggé tapadós, ragadós lehet. Ha hűl, egy kicsit „visszaszilárdul”.
 
Csokis-mandulás (diós, mogyorós, kókuszos) felfújt
 
Hozzávalók: 6 db tojás, 10 dkg keserű csokoládé, 4 evőkanál méz, 2 evőkanál tejszín vagy tej, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 15 dkg őrölt mandula (vagy mogyoró vagy kókuszreszelék), vaj a forma kikenéséhez
 
A csokoládét a mézzel és a tejszínnel vagy tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Összekeverjük a tojás sárgákat az olvasztott csokoládéval, a fahéjjal, a mézzel, az őrölt mandulával (aki igazán bűnözni akar, még egy evőkanálnyi finom kakaóport is szitálhat a masszába). Lazán beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kikent formába tesszük, a 180-200ºC-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készül el.
 
“Feles” kenyér recept
 
Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 1 dl langyos víz, 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg fehér búzaliszt, 2-3 teáskanál só, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál szezámmag, bármilyen olajos mag 4 evőkanál mennyiségben, 3-4 dl víz, 2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben feloldjuk (Egy kanál segítségével jól összekeverjük a morzsolt élesztőt a vízzel). Dagasztó tálba tesszük a lisztet, a sót, a köménymagot, az olajos magvakat, a feloldott élesztőt, és a maradék langyos vizet is hozzáöntjük. (Célszerű a kimért langyos vízből 0,5 dl-t tartalékolni, mert nem minden lisztnek egyforma a vízfelvevő képessége).
Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk. Amikor az edény falától elváló masszát kapunk, akkor dagasztjuk hozzá az olajat. ½ órán át langyos helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk, és kiolajozott formába tesszük (pl. őzgerinc) ahol 20 percet kelesztjük.
Sütési idő: hideg sütőben kezdve 15 perc közepes hőfokon (gáz: 4-es fokozat, villany: 200ºC), 15 perc magas hőfokon (gáz: 8-as fokozat, villany: 240ºC), majd ismét 15 perc közepes hőfok.
Ötlet: Ha cipót készítünk, akkor előmelegítjük a sütőt 220ºC-ra. A második dagasztás után egy kerek vagy hosszúkás, konyharuhával kibélelt, enyhén kilisztezett, nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hogy 2-2, 5-szeresére tudjon dagadni. Kelesztési ideje 40-45 perc. A megkelt tésztát sütőlapra borítjuk, vághatunk rajta 1-2 mélyedést, és az előmelegített sütőbe tolva, egyenletes hőmérsékleten a sütési ideje 40-45 perc.
 
Szezámcsók
 
Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy 1dl hidegen sajtolt napraforgóolaj, 15 dkg méz (= 7 evőkanál méz), 2 tojás, 6 dkg zabpehely, 5 dkg mazsola, 15 dkg szezámmag, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
A vajat a mézzel, s a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a szezámmagot, a zabpelyhet, a mazsolát, s végül a lisztet. Evőkanállal formázható masszát kell kapnunk. Sütőpapírral kibélelt vagy kiolajozott tepsibe evőkanál segítségével halmokat teszünk, melyeket kicsit ellapítunk a kanál vagy villa segítségével. 180ºC-ra (gázsütőben közepes hőmérséklet) előmelegített sütőbe tesszük. Sütési ideje 10-12 perc.
 
Kása golyó
 
Hozzávalók: 20 dkg (apró szemű) zabpehely, 8 dkg mogyoró (vagy dió, vagy mandula), 4 dl tej (vagy víz), 12 dkg aszalt gyümölcs vegyesen, 5 dkg vaj, 3 evőkanál méz, 1 teáskanál házi vaníliás cukor, 6 evőkanál pattogatott amrant vagy kókusz reszelék
A zabpelyhet és a mogyorót külön-külön egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ezután a mogyorót durvább darabokra vágjuk, vagy aprítóban megőröljük. Utána felforraljuk a tejet, beleszórjuk a zabpelyhet és az aprított aszalt gyümölcsöket. Fakanállal kavargatva, kis lángon egészen sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mogyorót, beletesszük a vajat és belekanalazzuk a mézet. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk a masszából. Házi vaníliás cukorral kevert amarant magban megforgatva kínáljuk.
 
Túrós béles
 
Hozzávalók:
1 csomag réteslap (8 db-os)
3 db tojás
250 g félzsíros tehéntúró
100 ml tejföl
5 + 1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
100 g aszalt szilva
100 g aszalt sárgabarack
Elkészítése:
1.A réteslapokból kettőt tegyünk félre, a többit tépkedjük össze. A megmosott tojások sárgáját keverjük össze a villával áttört túróval, a tejföllel, az 5 evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Az összetépkedett réteslapot adjuk a túrós masszához, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.
2.Az egyik megmaradt réteslappal béleljük ki a maradék olaj felével kikent, kocka alakú sütőformát, öntsük bele a masszát, majd fedjük be a másik réteslappal. A tetejét kenjük meg olajjal, néhány helyen szurkáljuk meg, és tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe. Ezen a hőfokon süssük 15 percig, majd 175 fokra a emelve a hőmérsékletet újabb 15 percig. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük fel.
Tipp: Ezt a bélest sósan is elkészíthetjük, ekkor különböző színes zöldségekkel, például póréhagymával, brokkolival, sárgarépával ízesíthetjük.
 
Tarhu
 
Hozzávalók: 6 dl tej, 2 dl apró szemű kukoricadara, 4-5 dl tejföl vagy joghurt
A tejet felmelegítjük, belehabarjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Kanállal galuskákat szaggatunk belőle egy mély tálba, és rétegenként tejföllel vagy joghurttal locsoljuk meg.
Előző nap kell készíteni, és másnap fogyasztani.
Kellemes édes-savanykás üdítő étel.
 
 

 
kiemelt

Magas minőséget tapasztalni tanításon keresztül hatványozottabb lehetőség.


www.aranycsillag-joga.hu a részletekért!

Oktatóképzéseink:

Hétközbeni,és hétvégi kétéves, alapos ismereteket és tapasztalást segítő Anaya női jóga oktató képzés indul 

Anaya Kismamajóga oktató képzések folyamatosan tapasztalt , többgyermekes tanároktól.

Anaya Gyermek oktató képzés csütörtökönként négygyermekes tanártól

Női jógaterapeuta képzés Mezősi Annával és Kornhoffer Tündével

 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség